Als Je Een Narcist Afwijst - vitaalgezond.com

Gepubliceerd jul. 28, 22
1 min read

Narcist Heeft Spijt - Vitaal Gezond

De narcist leest andere mensen als een laser. Niet als een lezer, maar als een laser. Hij is ongekend goed en snel hierin, gevaarlijk goed. Een narcist heeft precies en razendsnel door wie jij bent; wat jouw verlangens zijn, je kwetsbaarheden, je gevoelige snaren en kwaliteiten. Hij leest alle subtiele signalen die jij uitstraalt (Gaslighting - Vitaal Gezond). Hij scant wat je zegt, hóe je iets zegt, wat je doet en hoe je het doet. Hieruit haalt hij razendsnel veel informatie en gebruikt (misbruikt) dit om jou te spiegelen. Voor de narcist is dit zijn ’tweede natuur’. Hij beheerst dit al zijn leven lang, vanaf kinds af aan, het gaat automatisch. En dus ook waarmee hij jou, verderop in de relatie, mee kan manipuleren, intimideren en kwetsen (Narcist ). Voor nu is het alsof jij je soulmate hebt gevonden. Maar helaas, het is Fata Morgana en een enorm destructieve valstrik. Je zou kunnen zeggen dat narcisten allemaal super hoogsensitief zijn, maar helaas zonder de empathie die daarbij hoort.

Verborgen Narcist Ontmaskeren - vitaalgezond.com

Chronische Hyperventilatie Herkennen En Genezen - vitaalgezond.comWat Is Narcisme? Ontdek Of Je Collega Een Narcist Is - Vitaal Gezond
Dat ‘scannen en lezen’ wat hij doet, mag je niet vergissen met inlevingsvermogen want dat heeft hij niet. Cognitief kan hij jou dus prima lezen en hij kan bovendien bijzonder goed ‘empathie’ spelen, maar hij voelt het abslouut niet. Het is heel lastig om dit te herkennen als je het nog niet ziet en als je iemand nog niet goed genoeg kent. Je voelt het, steeds duidelijker, bovendien kloppen zijn daden en gedrag steeds minder met wat hij zegt… Je zult zijn ‘liefde’ in die eerste fase van de relatie dus waarschijnlijk als heel intens hebben ervaren. En precies dat maakt het zo verwarrend. Want zodra het misbruik begint en erger wordt, raak jij uit balans - Narcist. Je kunt het niet begrijpen en niet geloven. Hij was toch zó lief en gek op je? Langzaam begin je steeds meer aan jezelf twijfelen. Dit is het begin van de traumaband die ontstaat en waar je heel lastig nog uitkomt. Je bent nog zo verliefd, dat je ziet wat er achter dat masker schuilt en dat er überhaupt een masker is - Narcistische vrouw.

Narcistische Ex Loslaten

En nee, dit gaat niet alleen maar op, voor nog naïve jonge meiden. Dit werkt evengoed zo bij volwassen intelligente zelfstandige vrouwen én mannen. Er ontstaat cognitieve dissonantie, (waarover later in een aparte blog meer). Kort uitgelegd is cognitieve dissonantie de contstante verwarring en twijfel in jouw hoofd, vol tegenstrijdige gedachtes en gevoelens.
6 Tips Voor Omgaan Met Narcistische Ex + Hem/haar - Vitaal GezondWat Doet Een Vrouwelijke Narcist? - Vitaal Gezond
  • empathie
  • kenmerken narcist
  • gaslighting
  • Wanneer laat een narcist je met rust
  • kenmerken narcisme
  • hoe een narcist terugpakken
  • narcist komt altijd terug
De tegenstrijdigheid van de intens lieve persoon in het begin van je relatie, plus de lieve persoon die hij wel steeds in de buitenwereld lijkt te zijn, plus…. het gewetenloze psychologische misbruik dat hij achter gesloten deuren pleegt, veroorzaakt heftige verwarring. Het brengt jou in permanente staat van twijfel, onrust en onbalans. Wat is jouw definitie van echte liefde? Omschrijf voor jezelf eens hoe echte liefde voelt? Hoe voel jij je binnen een relatie met “echte” liefde? Hoe gedraagt een partner zich die écht van jou houdt? Zet die punten eens op een rijtje voor jezelf. En kijk dan of jouw (ex) partner hieraan voldoet - omgaan met een narcist.

Eerste Hulp Bij Communiceren Met Een Narcist - Vitaal Gezond

Maar misbruik en persoonlijkheidsstoornissen gaan veel verder dan dat. Gelijkwaardigheid, oprechtheid en openheid. Liegen, halve waarheden en verdraaiingen zijn een ‘‘. Alles met je partner mogen bespreken en je hierin veilig en gehoord voelen en andersom; een partner die alles met jou durft te bespreken, oprecht en open is. Liefde is merken dat je gerespecteerd wordt en dat jij je partner respecteert. Liefde is elkaar begrijpen of daar oprecht moeite voor doen. Liefde is elkaars prioriteit zijn. Liefde is, vice versa, de moed opbrengen toe te geven wanneer je ‘fout’ zit en er vervolgens alles aan doen om dit niet nog eens te laten gebeuren. Het is moeite doen om het de ander naar de zin te maken. Achter én naast hem/haar staan. Liefde is de ander niet opzettelijk jaloers of nerveus maken. Liefde is je veilig en geborgen voelen en de ander ook laten voelen. Ook emotioneel. Het is je gezien, gehoord, erkend en gewaardeerd voelen en jij op jouw beurt je partner echt zien, horen en erkennen.

Een Narcist Is Geen Slecht Mens - Vitaal Gezond

Liefde is de vrijheid en veiligheid voelen om te zijn wie je bent, te zeggen wat je wilt en te doen wat je wilt (zolang het geen anderen schaadt natuurlijk). Liefde is met elkaar rekening houden, maar wel binnen gezonde grenzen Manipulatie, intimidatie en/of de ander domineren. Narcisme test. Een masker dragen, liegen, bedriegen en misleiden. Óf, misschien het eens slippertje was waar de ander zich oprecht schuldig over voelt. Met vreemdgaan bedoel ik vooral het structureel bedriegen, achter iemands rug om en het liegen. Kwetsen: niet achter gesloten deuren en niet publiekelijk. In een onzichtbaar ‘stiekem’ hoekje gedrukt worden, geheimen moeten bewaren, niet zichtbaar mogen zijn /niet publiekelijk mogen bestaan. Verwaarlozen, negeren en links laten liggen. Schuld -en schaamte gevoelens opwekken bij de ander. Triangulatie; derden, zonder jou medeweten en toestemming in de relatie brengen: vreemdgaan of doen alsof, om je te jaloers te maken, te verwarren en te kwetsen. Triangulatie kan ook op andere manieren, het hoeft niet alleen met sex te maken te hebben.

Hoe Herstel Je Na Een Narcistische Relatie Als Hsp? - vitaalgezond.com

Passieve agressie. De stilte behandeling/genegeerd worden is een voorbeeld van passieve agressie. Maar ook door de toon van een stem, een blik in de ogen of lichaamshouding, iets naars of onheilspellends uitstralen. Of een ‘grap’ maken waarvan hij weet dat het jou kwetst - Narcistische vrouw - vitaalgezond.com. Jou regelmatig rot over jezelf laten voelen, zonder dat je begrijpt waarom of dit überhaupt ergens aan verdient. Al dit bovengenoemde gedrag is misbruik en het tegenovergestelde van liefde. Toch? Wel in mijn ogen. Het is destructief. Juist en helemaal als dit wordt afgewisseld met zogenaamd liefdevol en zorgzaam gedrag. Deze afwisseling, noemen ze in het Engels de “mean-sweet cycle”. Die cyclus houdt jou als partner van een narcist eindeloos vast in het misbruik - Narcist. Het is geen echte liefde (omgaan met een narcist). Het is manipulatie en je raakt vast in een traumaband. De narcist heeft geen liefdesgevoelens; hij adoreert en/of veracht. Hij kan jou de ene dag adoreren en de volgende dag verachten en weer terug. En achter je rug om vertelt hij verhalen over je die niet kloppen, uit zijn verband zijn gerukt of geheel niet waar zijn, waardoor je vreemde reacties uit je omgeving begint te krijgen, maar ze niet begrijpt.

Narcisme

9 Kenmerken Om Een Narcist Te Ontmaskeren - vitaalgezond.comPersoonlijkheidsproblemen, Narcisme, Borderline - Vitaal Gezond
De stroom van aandacht waarmee hij jou in het begin overspoelde is geen liefde - Narcistische vrouw - Vitaal Gezond. Dit wordt in het Engels of genoemd. Hoovering is ongeveer hetzelfde. Hoovering gebeurt na een periode waarin de narcist jou als minder dan een deurmat heeft behandeld en jij hem dreigt te verlaten of al een poos verlaten hebt.

Hij probeert jou weer in te palmen met zijn liefste puppy gezicht. uit zelfbehoud Narcisten proberen altijd en bovendien élke ex, te hooveren. Vaak zelfs tegelijk (Narcisme test). Dan is het maar net wie er het snelste en het makkelijkste hapt. Zo fake is dus de liefde van de narcist. Het zijn technieken om jou binnen te hengelen, vast te houden en verslaafd te maken.

Navigation

Home

Latest Posts

Basisscholing Palliatieve Zorg – Niveau 2

Published Jan 27, 23
6 min read

Fruit Bezorging

Published Dec 13, 22
6 min read

Fruit Op Werk Breda

Published Dec 11, 22
6 min read